21 de març, la RECI se suma al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial

Post 21MCada 21 de març, des de 1966, se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, una jornada en la qual (amb el suport de l’Assemblea General de les Nacions Unides) es realitzen multitud d’actes amb l’objectiu de conscienciar a la població i poder acabar amb l’alta discriminació racial. En aquesta data, l’any 1960, va haver-hi un esdeveniment a Sud-àfrica en el qual la policia va fer ús d’una violència extrema contra els manifestants que protestaven de manera pacífica contra l’apartheid, amb un resultat de gairebé 70 morts i 200 ferits.

Durant l’any 2016 es van recollir un total de 309 denúncies a Espanya, de les quals destaquen pel seu volum les corresponents al racisme institucional i els conflictes i agressions racistes. Als Estats se’ls insta a prendre mesures integrals per combatre el racisme, la discriminació racial, la xenofòbia i la intolerància, així com a promoure la inclusió i el respecte a la diversitat. Les ciutats que formen part de la RECI estan fortament compromeses en l’esforç orientat a millorar el reconeixement de la diversitat i la promoció de relacions interculturals més equitatives. El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial és una oportunitat per renovar aquest compromís i promoure un model de ciutat inclusiu, intercultural i antiracista. Les ciutats de la RECI han organitzat activitats en col·laboració amb entitats socials i la ciutadania entorn d’aquesta data. Aquestes són algunes d’elles:

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad